Mauricedemandt

Over mij

Maurice de Mandt is geboren op 23 februari 1980 in Nijmegen en daar ook opgegroeid. Al op jonge leeftijd raakt Maurice geïnteresseerd in radio en muziek. Op zijn twaalfde begint hij te draaien op verjaardagsfeestjes en in de jeugddiscotheek waar de kinderfeestjes worden gegeven. Op de middelbare school begint hij zijn eigen drive-in show en draait hij op verschillende schoolfeesten. In 1996 stuurt Maurice een demobandje naar het toenmalige radiostation Totaal 949 in Beuningen. Daar begint hij zijn radiocarrière met een vast programma op woensdag- en vrijdagmiddag. 

Na een aantal jaar bij Radio Totaal 949 te hebben gezeten, gaat hij verder met draaien in cafés en op feesten en bruiloften. Toch blijft radio trekken en daarom verbindt Maurice zich aan een aantal stations, waar hij bijvoorbeeld tijdelijk programma’s overneemt.Pas in 2008 keert Maurice weer vast terug op de radio bij Totaalfm in Beuningen. Tussen 2013 en 2015 is RTV Totaal, zoals het tijdelijk is omgedoopt, ook de lokale omroep voor Lingewaard. Maurice presenteert daar dagelijks zijn programma On-deMandt tussen 12 en 15 uur. 
In 2015 stapt Maurice over naar de lokale omroep in Beuningen, WebFM, dat later weer RTV Totaal werd. Daar maakt hij dagelijks tussen 15.00 en 18.00 uur het programma On-deMandt. Tevens vervult hij de rol van programmaleider.

Naast zijn eigen radioprogramma maakt hij in de periode 2015 tot 2017 het programma Rock&Roll Radio samen met Marcel Pardon. In dit radioprogramma, dat elke dinsdagavond wordt uitgezonden op RTV Totaal en WebFM, ontvangen ze coverbands en artiesten uit heel Nederland. Het programma behaalt nationale faam, vooral in de wereld van de cover- en feestbands. 
In 2018 stapt Maurice over naar streekomroep RN7. Daar maakt hij dagelijks het programma On-deMandt tussen 13.00 en 16.00 uur, en maakt hij vast onderdeel uit van de dagprogrammering. Verder gaat hij voor RN7 aan de slag als tv-verslaggever. Hij maakt een tv-reeks over 75 jaar bevrijding, de Vierdaagse en een programma over de Piersonrellen. Daarnaast presenteert hij het jaaroverzicht van 2019 en maakt de voorbeschouwingen van wedstrijden van NEC.
Vanaf januari 2021 is Maurice iedere middag op RN7 te horen tussen 14 en 18 uur met zijn radioprogramma On-deMandt. Ook maakt hij tv-items en volgt hij NEC voor RN7.